Welke handschoen moet ik kopen?Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een honkbalhandschoen koopt: 

Maat 
Kies een handschoen die past bij de grootte van je hand en je positie. De handschoenmaten die vermeld worden (van circa 10 inch tot 14 inch) zeggen niet direct iets over de maat hand die erin past. Grofweg is de verdeling te maken in jeugd en volwassenen. Zo zijn er 12 inch handschoenen voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Positie
Honkbalhandschoenen zijn beschikbaar in verschillende maten en modellen voor verschillende posities op het veld. Bij jeugd tot circa 12 is dit nog niet zo van belang maar als je wat ouder wordt zal je op bepaalde vaste posities gaan spelen. Zo heeft een outfielder een andere handschoen dan een infielder, heeft de catcher een eigen specifieke handschoen en heeft ook de eerste honkspeler een afwijkende handschoen. De laatste twee genoemden mogen ook niet gebruikt worden op een andere positie.

Materiaal
Honkbalhandschoenen worden doorgaans gemaakt van leer of synthetische materialen. De synthetische materialen zijn goedkoper en vergen weinig onderhoud. De leren handschoenen (van verschillende kwaliteiten leer) vergen onderhoud (net als een leren schoen) maar gaan ook veel langer mee. Dus hoe vaker en fanatieker je speelt hoe meer het loont om te investeren in een goede handschoen.

Merk
Er zijn veel verschillende merken honkbalhandschoenen, elk met hun eigen kenmerken en prijsniveau. Wilson, Rawlings en Easton zijn redelijk gnagbare merken met een handschoen voor ieders spelniveau. Er zijn echter ook een groot aantal minder bekende merken zoals bij ons bijvoorbeeld Teammate of Boombah. Die hebben niet de naam maar wel de kwaliteit van vergelijkbare handschoenen van de A-merken. Deze zijn prijstechnisch vaak gunstiger.

Budget
Hokbalhandschoenen varieren enorm in prijs, mede vanwege de materialen waarvan ze gemaakt zijn en het productieproces. Het begint bij ongeveer €25 voor een eenvoudige synthetische handschoen voor de jongste spelers. En het loopt op tot circa €400 voor de betere handschoenen voor de topsport honkballers en softballers.

Kom je er niet uit? Wij voorzien je graag van advies!

  Eastpro Sporting Goods     16-01-2023 17:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.